Rasfrågor

Västgötaspets Mentalitet

2016-07-24 10:03 #0 av: Ser0tonin

Hej!

Är stolt ägare till en unghund på 7 (hundår.) Jag undrar lite över andras erfarenheter om rasens psyke. Anledningen är att våran kille är oerhört osäker av sig. Särskilt när det gäller män. 

Anmäl
2016-08-07 09:53 #1 av: ifoundnemo

Jag har träffat 4 västgötaspetsar. Den ena var lite väl mjuk, ex om någon pratade lite högt blev han osäker. I övrigt var alla sociala mot alla människor, funkade bra med barn och allmänt stabila vovvar. 3 st hade dock samma ägare och kom från samma uppfödare så vet inte hur mycket som beror på avel/uppfostran och hur mycket som beror på rasen

Anmäl
2016-08-11 22:30 #2 av: Hundtassens

hej! äger själv en västgöte som totalt är min andre av denna ras. jag är helt kär! jag går är också utbildad hundförare och tränar mycket med mina. västgötar brukar oftast vara glada och trevliga familjehundar utan större nervositet problem. men självklart finns det individer som har mer tendenser till att vara nerviga. är det något som har hänt så att han har blivit osäker på män? hjälper gärna till att svara på alla tänkbara frågor :) slänger in en bild på min Ebba som tyvärr numera finns uppe i himlen, har Stella kvar så är inte helt själv <3 

Anmäl
2016-08-26 09:21 #3 av: Ser0tonin

Väldigt söt! :) Beklagar förlusten av din livskamrat.
Många hundar (oavsett hundras) tycks ha lite svårare för män. Jag tror det har med röstläget att göra. Kvinnor har ju ljusare röst som signalerar mjukhet och vänlighet. Männen har mörkare (individuellt jag vet men överlag) och signalerar kanske mer dominans.
En annan tanke är att det alltid varit jag som fått rätta Sigge när han gjort fel, medan matte inte gjort det. Jag har diskuterat detta med henne och hon är medveten om hennes val och att jag är trött på att vara "the bad guy."
Så nu förtiden är det hon som rättar honom.  

Här har vi en bild på vårt lille busfrö :)

Anmäl
2016-08-27 16:33 #4 av: ifoundnemo

Vackra hundar båda två :) det är verkligen en underbar ras!

Anmäl
2016-09-11 19:01 #5 av: tiger tok

Mamma hade en när hon var liten, en riktig gårdshund, vaktade och jagade traktorn..
Men enligt henne en väldigt trevlig hund 🐶

"Djur pratar, men bara de som vet hur dem ska lyssna kan höra vad dem säger!!"
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.