Vardagslivet

Vad gör ni med era hundar?

2016-03-04 21:02 #0 av: CayKantos

Ja, som rubriken låter, vad gör ni med era hundar? Alltså vad tränar/tävlar ni? Hur ofta? Vad är ambitionerna? 

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2016-03-04 21:12 #1 av: Hundtassens

Jag tränar agility och viltspår med min västgötaspets Ebba lite lydnad självklart också. vi brukar köra 3-4 ordentliga träningspass i veckan. Ibland mer spår ibland mer lydnad osv.  Vi tävlade smått förut men nu gör vi det bara för skojs skull :D

Anmäl
2016-03-05 18:02 #2 av: Sugar Mist

Vi strosar mest runt på vintern, kör lydnad och drag ett par gånger under vintern, nu har vi haft otur iår och lyckats dra på oss ett par sjukdomar så vi har haft mycket vila och mycket fokus på att bli friska.

Annars pysslar vi med vallningen, lydnad, agility, freestyle, barmarksdrag och tja... lever livet helt enkelt :)

-

Anmäl
2016-08-11 21:19 #3 av: [Ninji]2

Vår ena vallhund (welsh corgi cardigan) aktiveras genom rallylydnad, agility, freestyle, vallning och hundparkour.
Och den andra vallhunden (finsk lapphund/isländsk fårhund) aktiveras genom lydnad, rallylydnad, agility, freestyle, vallning, hundparkour och nose work.
Sen så aktiveras båda i löpning, cykling, simning samt följer med på rid- och körturer.

Anmäl
2016-08-14 01:12 #4 av: Fialialej

Nu kör vi typ bara rallylydnad, och lite balans/trix/agility för skoj. Riktig latmaskperiod just för tillfället. Annars gör vi typ "allt", inkl. vallning på får.

Anmäl
2016-08-14 17:05 #5 av: Stormvindh

Vi kör det vi känner för kan man säga ;) Tävlar än så länge i rally och agility, ska även börja tävla i viltspår och lydnad förhoppningsvis till hösten. Tränar också freestyle, spår och lite annat som vi känner för emellanåt :)

Anmäl
2016-08-16 11:26 #6 av: Jetaime

Vi tävlar för tillfället i agility och lydnad. I agility siktar vi på SM och agility- och hopp-champion (ja, man måste få ha stora mål!) I lydnad trodde jag aldrig att jag skulle komma så långt att jag skulle tycka det var kul och utmanande, men efter tre raka förstapris i klass 1 (med pallplats alla gånger!) och et LPI så siktar vi framåt på klass två och ett LP2 till att börja med ;)

I höst kommer vi gå mer regelbunden kurs i vallning och finns det bättre möjligheter att fortsätta efter det så är målet helt klart att komma ut och tävla så småningom! (men det känns som det får vara på lite längre sikt eftersom det är mycket svårare att få till vallningen än tex agility och/eller lydnad, när man inte har egna djur att träna på).

Sen håller vi på med bla. spår, drag, rallylydnad (vi är uppe i avanceradklassen här, så att ta upp det igen kommer säkert, men inte just nu bara), och annat i perioder, men det är inte jag känner lika stor lust till för tillfället. Det går som sagt i perioder. Har varit sugen på att starta appellen i spår med Zuki många gånger, men det är svårt att komma in i någon spårgrupp när man prioriterar annat framför (som i mitt fall, agilityn) och spåra själv blir inte så ofta.

Sajtvärd för Australian Shepherd.ifokus!

Anmäl
2016-08-21 10:48 #7 av: Anibaz

Just nu går jag kurs i rallylydnad med corgin, snart börjar även en kurs i momentlära inför tävlingslydnad. Hon ställs även ut. Vi ska tävla så vi tränar inför det. Vi spårar också.

Aussien på snart 12 år hänger numera bara med och äter godis, lite rally, tricks och spår blir det ibland.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.