Välja vallhund

Australien kelpie

2015-07-08 00:24 #0 av: [Viking Ängel]

Hej hej.
Jag har en liten fråga angående rasen Australien kelpie. Jag är intresserad igentligen av agility och inte så mycket vallning, men då jag fallit så för dena charmiga hund så undrar jag om det skulle att gå att aktivera dena hund genom agility istället. Och så undrar jag hur stort motionsbehovet rasen har. Jag älskar att vara ute och går själv 2-3h promenader dagligen. Men då vissa raser aldrig värkar bli träta så undrar jag om deta röker eller skulle dom kräva ännu mer motion?
Hällsningar Viking ängel

Anmäl
2015-07-08 00:31 #1 av: Sugar Mist

Det är en bruksras och mår som bäst när den får använda skallen, en mer lämpad vallhundsras för agility och aktivt sällskapsliv är Shetland Sheepdog :)

-

Anmäl
2015-07-08 11:12 #2 av: Monstertassar

Det är helt okej till agility är min uppfattning! Men då man helst inte ska träna mera agility än 2-3 gånger veckan och ibland vinterpauser osv kan hända så är en annan aktivering mera än promenader de dagar man inte tränar/tävlar agility och vilodagar.  Är man inte sugen på att hålla på med annat som t.ex spår/lydnad/tricks och känner ett måste att den måste få göra annat än agility så är det kanske inte så lämpat. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.