Hundträning

Hur många tricks kan din hund?

2014-09-03 19:32 #0 av: Cahira

Nyfiken fråga, hur många tricks kan er hund? Tränar ni tricks alls? Eller satsar ni bara på nåt annat? 

Tanken kom upp när jag såg att vi har väldigt många unghundar här inne. :)

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-09-03 19:45 #1 av: lydia.L

Har en engelsk springer spaniel och det är ju ingen vallhund men svarar ändå ;)

Min hund kan många tricks tex, buga, rulla, gå runt saker, skall, high five, hopp rakt upp i luften, slalom mellan benen, hopp igenom armarna osv...

Anmäl
2014-09-04 01:48 #2 av: Cahira

#1 Klart icke vallhundar kan svara med. :) Bara kul att höra. ^^ 

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-09-05 19:45 #3 av: [FridaGenborg]

Har tränat tricks med min lite grann, både jag och hunden tycker det är roligt! Han kan typ rulla runt, high five, vinka, hoppa upp i famnen, skall.. Och nåt mer är det säkert. Var ett tag sen vi höll på med det nu, för tillfället tränar vi bara rallylydnad Glad

Jag har en Shetland sheepdog på 11 månader.

Anmäl
2014-09-05 19:48 #4 av: CissiD

Har en Lancashire Heeler valp på 6 månader som kan:

sitt, ligg, stå, buga, stegra, rulla runt åt vänster, rulla runt åt höger, vacker tass (vänster tass i vänster hand), goddag goddag(höger tass i höger hand), High five, ögonkontakt och gå fint som är väldigt nära en fot ska bara få bak honom lite i position.

Han lärde sig de flesta för ett bra tag sen men har försökt få honom att lyssna på orden istället för att titta på handrörelsen. Det kan han med sitt och ligg och börjar ibland att fatta det med de andra. Han är och har varit inne i en fas där han glömmer bort det han kan till och från. Vissa dagar försöker han få mig att tro att han inte kan sitt. (som han kunde när han va 8 veckor) ;)

Anmäl
2014-09-05 19:52 #5 av: Sugar Mist

Inte många alls, han kan sitt fint, vacker tass, high five, give me ten, nos, snurra, och med överdriven hjälp rulla runt och spela död.

-

Anmäl
2014-09-08 12:13 #6 av: russin

Vi har nog inte gjort så megamycket trix. Få se nu.

Mini: Sitta fint, sitta fint och vinka, frågar jag : är du farlig, så morrar hon Skrattar gå i 8 runt mina ben, gå slalom mellan benen, snurra, tass, high five, hoppa över benen när jag sträcker ut som.

Polly: Sitta fint, buga, snurra, slalom mellan mina ben, hoppa upp på min rygg/mina axlar när jag sitter ner/lutar mig fram, tass, high five.
Hon är även suverän på att gå balansgång och att balansera på höga stubbar - även smala där knappt tassarna får platsGlad Självlärt är att hjälpa storasyrran att få tag i sin boll om den hamnat på ett ställe där lilla storasyrran inte når den...

Anmäl
2014-09-11 22:25 #7 av: Jetaime

Jag har aldrig räknat, men det har blivit en del.

Sitt vackert, tass, höger - vänster (ta upp rätt tass), high five, sidan, rulla runt, pang/spela död, städa (lägga leksaker i en låda), skäms, kika (hoppa upp och lägga tassarna på tex. ett staket och "kika över"), dansa (hoppa upp på två ben och snurra sig ner) snurra - åt båda hållen, "gå och lägga dig i sängen", dra av strumporna och ge dom till mig, hoppa upp i famnen, klappa på en annan hund tex. "klappa på Selma", spring - så springer hon framåt.

Osv!

Sen har vi ju även trick i vardagen som bara har blivit som dom blivit, tex. "akta" så flyttar hon sig, "vänta" så stannar hon vänder sig och och väntar. osv.

Sajtvärd för Australian Shepherd.ifokus!

Anmäl
2014-09-11 22:31 #8 av: Jetaime

Gå slalom mellan benen, runda saker tex ett träd, putta fart på en gunga, gå runt mig, backa, "var är Ozzian" (så letar hon upp katten, heheh), hoppa upp på olika saker...

Tränar just nu på att stå på händer (hon kan med  hjälp av vägg änsålänge!) gömma huvudet i en kon som jag håller fram, buga och slicka sig runt munnen.

Sajtvärd för Australian Shepherd.ifokus!

Anmäl
2014-09-18 07:40 #9 av: VendelaS

Inte många, har fokuserat på andra grejer. Hon kan sitt, stanna, puss, nosdutt och snart ligg. Kanske dags att lära sig det när man är sisådär 7 månader ;)

www.lakritsnos.com

@vendelasandell på instagram.

Anmäl
2014-10-01 10:45 #10 av: LinDajSon

Jin kan lite blandat. Snurra, sitta fint, balansera på bakbenen, vacker tass, rulla runt, hoppa upp på saker, slalom mellan benen osv osv... Feng kan typ vacker tass och rulla runt. :P Har inte gjort så mycket sådant med henne, bestämde redan från början att det räckte med vallningen. Fast nu går vi rallykurs, faktiskt. :) Kul med lite omväxling.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.