Bilder & film

Bildtråd: Våra vallhundar

2014-02-14 05:14 #0 av: Cahira

Jag skulle jättegärna se alla vackra vallhundar och vallblandisar vi har på denna sajt! Så lägg upp bild på din/dina hundar och skriv gärna ras och presentation så nykomlingar kan se vad rasen heter och hur den ser ut. Glad

Jag börjar med Digger. En border collie/collie senior som fyller 12 nu i april. Han förlorade ögat i en snubbelolycka på gruset i höstas men springer lika fort för det. Han må ha border collie i sig men han är inte skarpaste kniven i lådan. Jobba är inte hans melodi utan han ska helst bli klappad hela dagarna - allra helst på magen. Man skulle kunna tro att det är åldern men han tror han är 3 år fortfarande. En vokal herre som kramas då han blir orolig eller nervös.

Varje gång det är Too Cute på Animal Planet så tittar han på hela programmet rakt igenom reklamen. Skrattar

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-02-14 05:32 #1 av: Cahira

Apache adopterades från Last Hope Inc i december 2012, bara några dagar innan julafton och hans första födelsedag då han fyller år den 26e december. Han litade inte på människor och var otroligt skygg. På vägen hem från fosterhemmet körde vi på ett rådjur knappa tio minuter från vårt hem. När vi öppnade bildörren för att ta in honom i huset knuffar han omkull Mike och flyr in i skogen. Han lystrade inte på sitt dåvarande namn och vi spårade honom i mörkret tills vi tappade spåret. Vi gick hem och ringde fosterhemmet som erbjöd sig att komma dagen efter och försöka locka på honom. Sagt och gjort, men ingen hund. Bara spår. Dag 3 ser vi honom på utkanten av gården. Vi försökte locka och han försvann i horizonten. 

Jag värmde några hamburgare och slängde ut i inhägnaden och tänkte att han måste vara utsvulten. Jag visste att jag bara hade en chans, om min plan misslyckades skulle jag inte kunna göra så igen och kanske förlora honom för evigt. Han kom, han åt och jag sliter upp dörren och han börjar springa mot samma grindöppning som jag. Jag hann först och stängde grinden. Han var inhägnad! Med kalla blöta strumpor gick jag in igen och lät honom lugna sig i inhägnaden och ställde ut mer mat samt lite varmt vatten. 

Nån timme senare och mycket arbete så fick vi in honom i huset. Stelfrusen, trött och rädd. Han tydde sig fort till mig men tog lång tid innan han lydde några diriktiv. Att gå kopplad gick inte, han slängde sig som en vild alligator tills han slet sig ur halsbandet eller selen. April kom och jag började undra om avlivning var bästa alternativet. En hund som är så rädd att han inte går att motionera. Vem håller jag honom vid liv för egentligen? Så kom dagen, en vecka in på april och jag kopplade honom med både halsband och sele och i ett flexikoppel så han kunde få avstånd ifrån mig. Det fungerade! Den dagen var en vändpunkt, efter det kunde jag motionera honom dagligen, och strax även lös och vid cykel. Han började lyda diriktiv så jag kunde äntligen träna med honom. Han slutade bryta sig ut ur inhägnaden och nu är inhägnaden hans favoritplats. Kvittar hur kallt det är - han sitter ute tills solen går ned. 

Apache är en tvåårig border collie/corgi och vi jobbar på att komma över rädslor för att en dag tävla i freestyle och eventuellt agility. Vi har även påbörjat apportering för skojs skull. Tanken var att använda honom som arbetande vallhund på gården men den tanken fick vi lägga ned. Kanske tar jag upp det igen då han är äldre, vem vet?

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-02-14 13:17 #2 av: Sugar Mist

Nytillskottet Flynn, tanken är att vi ska testa på vallningen, och börja redan lite i vår. Annars är bruks, lydnad och agility det vi satsar på främst.

Väldigt frammåt, tuff och modig, samtidigt som han kan ta stöd av matte i vissa situationer.

-

Anmäl
2014-02-14 16:44 #3 av: isla

Jag har tre BC. Börjar med den äldsta. Mimmi är en 9 år gammal dam född på Gotland. Har haft henne från och till sedan 2010, men hon är egentligen mammans hund. Nu bor hon dock hos oss på heltid sedan maj förra året då mamma och pappa har tre vovvar till som tar väldigt mycket plats enligt Mimmi. :-)

Mimmi är tränad och tävlad (lite iaf) i agility i unga år, då med min syster som handler. Hon har provat på vallning och vallar gärna fåglar. Idag går hon som pensionär men tränar gärna agility hon också och hade gärna startat henne en tävling eller två mest för att hon tycker det är så kul, men vi får se. Lydnad är inget för henne dock, däremot konster gör hon gärna, så som att rulla runt och sitta fint.

Anmäl
2014-02-14 17:02 #4 av: isla

Två 5-åringar har vi också. Först ut är Rick som jag tränar agility med och tanken är att börja tävla med honom i år. Jag har haft honom sedan i oktober 2013 och därför har vi inte kommit ut på banan tidigare. Han är full av energi, har varit extremt okoncentrerad vid träning, men det har börjat ge med sig. Minsta lilla störning så var han någon helt annanstans, men som sagt, det har börjat lösa sig, framför allt tack vare att han och jag fått jobba ihop oss ordentligt sista tiden och blivit "ett". Verkligen lärt känna varandra och börjat förstå varandras signaler.

Rick har ett antal avkommor som är framgångsrika både inom lydnad och agility. Han har även avkommor som vallar och som utbildas till räddningshundar, så har stor förhoppning om att även Rick ska bli framgångsrik. :)

Planerar även att göra vallhundsprov också med honom så småningom.

Anmäl
2014-02-14 17:06 #5 av: isla

Sist ut är Liz. Liz är också 5 år, hon är import från England och moster till Rick. Liz har vi bara haft ca 1 månad och tanken med henne är också att tävla.

Liz är liten i kroppen och lätt, smidig och vändbar. Hon vallar gärna och gör nästan vad som helst för en godbit. Ska bli spännande att se vad vi kan göra av henne.

Liz har också ett antal avkommor som tävlar och tränar i olika grenar. Mycket kul att följa deras framsteg.

Anmäl
2014-02-15 12:31 #6 av: russin

Jag har två lancashire heeler

Här är Mini, som är 3 år

Liten, förbaskat söt och en pusshund utan dess like. Skulle älska att jobba som råttdödare i ett stall. Härligt liten hund, som älskar barn och pensionärer mer än annat.

Anmäl
2014-02-15 12:34 #7 av: russin

Polly, som är 2 år

Fartig, mycket nerver, vill massor, enorm motor och mental förmåga. Älskar att jobba. Otroligt rolig hund med mycket vallhundsbeteenden. Muskelpaket. Älskar snööööö

Anmäl
2014-02-19 03:48 #8 av: Cerrolyn

Erox, schävervalp på snart 5 månader. Han kommer att tävlas i lydnad och bruksspår.

MVH Cerrolyn
Sajtägare på Tävlingshundar

Medarbetare på: Hoya, Retriever, Vallhundar
Min hemsida: Ceasars Vänner

Anmäl
2014-02-19 03:52 #9 av: Cahira

#8 Oj vad han vuxit! 

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-02-19 03:54 #10 av: Cerrolyn

#9

Kan man minst säga...

MVH Cerrolyn
Sajtägare på Tävlingshundar

Medarbetare på: Hoya, Retriever, Vallhundar
Min hemsida: Ceasars Vänner

Anmäl
2014-02-19 03:58 #11 av: Cahira

#10 Har en femmånaders jag med, fast det är en grupp 9 ras så han är ju aningen mindre. Skrattar

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-02-19 06:25 #12 av: Cerrolyn

#11

Haha, ja de är ju det. Erox har en bästis som är en 2 års labbe, det är knappt 1 cm skillnad i manken på den idag.

Bild på Erox och Ceasar (10 år golden) som togs samma dag som bilden ovan (dvs igår).

MVH Cerrolyn
Sajtägare på Tävlingshundar

Medarbetare på: Hoya, Retriever, Vallhundar
Min hemsida: Ceasars Vänner

Anmäl
2014-02-19 06:31 #13 av: Cahira

#12 Haha oj! Han blir en stor pojke han. :)

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-02-19 09:45 #14 av: Majken!


Har en schäfertik som heter Zvea på dryga året som jag planerat ska bli min nästa tävlingshund. Hon är en otroligt trevlig hund som har en jävla motor! Lite svårt att alltid kunna koppla av på grund utav den, men bitarna börjar så sakta falla på plats i takt med att hon blir äldre. 

Vi kommer tävla lydnad, spår och sök i första hand, eventuellt kommer vi ut på tävlingsbanorna till hösten om träningen går som den ska. 


Anmäl
2014-02-22 23:55 #15 av: [TeamGolden]

Avis på er med bordercollie...men snart så!;)

Anmäl
2014-02-23 00:31 #16 av: Cahira

#15 Den som väntar på nåt gott. :) 

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-02-23 11:46 #17 av: Kitten86

Jag kan dyka in med min shetland sheepdog också SkämtarHan heter River och blir 5 år till sommaren. En underbar hund med stor arbetsvilja och motor och med en tydlig av- och påknapp. Vi håller på med, och testar, det mesta i sportväg. Vi håller på med bl.a. lite drag/wp, tricks, agility, rallylydnad och även testat på vallning vilket han hade talang för! Vi tävlar endast i agility och rallylydnad än så länge.

Min kille har den ovanliga färgen sv/v vilket gör att många tror att han är BC.

*Medarbetare på Sheltie Ifokus*

Anmäl
2014-02-23 13:06 #18 av: Karolina-H

Detta är min bouvier des flandres kille Hero som blir 2 år nu i mars. Han är en underbar kille som älskar att få jobba. Han har i min smak lagom mycket motor och en härlig kamplust. Det tränas inför lydnadsklass 1 som vi hoppas på att kunna starta i under året :)

Anmäl
2014-02-24 07:20 #19 av: Delentha

Det här är Tiho. Han är 10 månader gammal collie. Han älskar att leka och att lära sig nya saker. Han är mycket social och älskar alla hundar och människor. Det bästa han vet är pinnar och gillar både att hämta dem och dra.

Anmäl
2014-02-24 19:35 #20 av: Cahira

Så otroligt vackra hundar alla har! 

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-02-24 19:53 #21 av: Jetaime

Fina damen på 18 månader! :)
Australian shepherd.

Sajtvärd för Australian Shepherd.ifokus!

Anmäl
2014-02-24 20:48 #22 av: isla

#21 Åh vilken underbart vacker hund!

Anmäl
2014-02-24 21:11 #23 av: Jetaime

#22 Kan bara ta och hålla med! :)

Sajtvärd för Australian Shepherd.ifokus!

Anmäl
2014-02-27 13:40 #24 av: neapeaw

Då får jag ta och presentera min texa.
En australian shepherd tik på 6 månader.
Tanken är att vi ska köra bruks, lydnad och spår. Sedan utbildas som räddninghund. Vi ska även testa på vallningen i framtiden hade vi tänkt:)

Anmäl
2014-03-03 11:03 #25 av: [[Boris Sager]]

Caesar med en kompistjej. Relativt ung Schäfer Caesar, som håller på att utbilda sig till räddningshund.

Husses hund. Tränar också sök, spår.

Anmäl
2014-03-05 23:50 #26 av: Lilllens

Min mammas sambos hund Rizzla som jag brukar ha hand om ibland :) Hon är en blandning mellan BC och Lapsk Vallhund:


Anmäl
2014-03-07 14:01 #27 av: meerschweinchen

Min shetland sheepdog Jackie som fyller ett år i april. De planer jag har för henne just nu är rallylydnad, agility, tricks, viltspår m.m har även lite funderingar på att testa vallning med henne men får se hur det blir.

 

Anmäl
2014-03-09 15:45 #28 av: Dentaku

Jag har två korthårscollie, Rover som fyller 9 om en månad och Bentley som är 1,5 år. :)

Anmäl
2014-03-12 18:10 #29 av: DixieBC

Dixie - Blandras, BC/Terv. Blir 1 år den 2 april!

Vi startar agilityn nästa månad när hon har fyllt 1! Vi har även lite planer inom rallyn.

För tillfället tränar vi mest vardagslydnad, rally och roliga onödigheter... typ trix som vi aldrig kommer ha nytta av. Men, men, det stimulerar hjärnan och är kul i alla fall! 

Anmäl
2014-03-25 03:18 #30 av: Winrey

Min Pumi Sigge som blir 5 år i augusti.

Han har en helt unik personlighet och är en riktig turbo hund som älskar och springa och hoppa över/upp på saker!Skrattar

Anmäl
2014-03-25 03:22 #31 av: Cahira

Ni har så himla fina hundar allihopa! Kär

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-04-01 16:39 #32 av: Kitten86

Kan uppdatera mig från #17 då jag numera har 2 st shelties och inte en Skämtar

För ca en månad sen hämtade jag hem mitt nytillskott, Jayson, som nu är 5 månader gammal. Han är lika galen, go och framåt som min äldre hund River är. På lillen är det mycket fart och han gillar att upptäcka världen. Att bära diverse olika saker är också roligt tycker han. Vi får se vad vi hittar på tillsammans i framtiden, "the skye is the limit".

Bjuder på en bild på grabbarna tillsammans.

*Medarbetare på Sheltie Ifokus*

Anmäl
2014-04-01 17:24 #33 av: Cahira

#32 Gud så söta! Är de släkt? :)

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-04-01 17:30 #34 av: Kitten86

#33
Nej, faktiskt inte alls (vad jag vet). Jayson har jag importerat från Polen. Men har fått frågan förut om de är far och son vilket jag håller med om att man skulle kunna tro. Väldigt lika både till utseende och sätt Skrattar

Är av samma ras, färg och med i stort sett samma teckning "bara".

*Medarbetare på Sheltie Ifokus*

Anmäl
2014-04-01 18:42 #35 av: Cahira

#36 Sedär :) Ja ibland blir det ju så! :) 

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-04-02 16:21 #36 av: Ronja06

#4,5 : Kul att du har Rick och Liz! Glad

Anmäl
2014-04-02 16:28 #37 av: Ronja06

Här är Yim, en BC på 3 år. Född i Norge. Reggad i SKK och ISDS. HD A, ED ua, patella 0/0 och DNA normal. Tävlar i agility och tränar även vallning, frisbee and lydnad. 

Tokstolle nr 1 här hemma. Skrattar

Anmäl
2014-04-02 16:35 #38 av: Ronja06

Och pojkvännens BC Sam, 4 år. Född i Sverige, reggad SKK. HD B, ED ua. Tränar bruks, agility och lydnad. Inget större intresse för får än. Tagit paus, men ska starta upp senare i April igen och hoppas att han mognat in i rollen mer.

Anmäl
2014-04-06 11:28 #39 av: Turast

KH Collie på 9 månader :) Nån gång vill jag gå någon vallkurs med honom men för tillfället är det lydnad och snart sök som gäller :)

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2014-05-01 11:00 #40 av: idaboh

Här är min lilla lärka! En pumitös på 5år. Vi tränar vallning och spår. Drömmer om att ha egna får i framtiden så tills dess så lär vi oss allt vi kan! 

Anmäl
2014-05-01 22:23 #41 av: Cahira

#40 Nej gud så söt!

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-06-17 00:53 #42 av: Cahira

Antligen en vacker bild pa en vacker gamling! 

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-06-17 12:37 #43 av: neapeaw

Har har vi 3st raser från grupp 1 på samma bild ;) "dem två till höger är mina ;)

Anmäl
2014-06-18 22:35 #44 av: Frida B

Nimbus, 2 år "gammal" blandras mellan Tibetansk Terrier och Svensk Lapphund! Inte min hund, men jag har honom väldigt ofta och tränar/tävlar agility med honom. Ska även testa på freestyle och spår!

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och medarbetare på Agility ifokus             
(f.d MelvinMimmiLufsen)

Anmäl
2014-06-19 15:06 #45 av: CissiD

Här är min Pascal en snart 17 veckors gammal Lancashire Heeler valp. Vi ska snart börja på valpkurs vilket kommer bli skönt så kanske vi kan lyckas lära honom hur man beter sig när man hälsar på andra hundar! Han har massor med energi och älskar att lära sig nya saker. Det där med ord e svårt men handsignalen fattar han direkt. 

Det ska bli så roligt att testa på alla hundsporter när han blir tillräckligt gammal!

Anmäl
2014-06-19 19:30 #46 av: Cahira

Gud sa sot! Valkommen! Blomma

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-06-21 21:38 #47 av: Ffiiaaaa

My Nr One Said 4 månader.

Bilden är tagen av PShundar.

Anmäl
2014-06-25 13:08 #48 av: Skye_berlin

Här är Skye 1 år, hon är en Catahoula leopard dog :)

Anmäl
2014-06-25 18:55 #49 av: Cahira

Kul med en catahoula pa forumet! Beratta garna mer om henne antingen har eller i egen trad. Vore jattekul. :)

Ja allihopa egentligen. Vore kul med bildtradar. :)

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-06-27 16:30 #50 av: Turast

Oj vilken häftig! :D

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2014-06-27 18:22 #51 av: Kitten86

#48
Off topic kanske... Men vilken häftig hund. Hade aldrig hört talas om rasen innan även om den som jag kunde läsa mig till snabbt inte ses som en godkänd ras än inom FCI (stämmer det?). Hur kommer det sig att du valde just den rasen? Berätta gärna mer om den!

*Medarbetare på Sheltie Ifokus*

Anmäl
2014-06-28 18:19 #52 av: Skye_berlin

Va kul att det är så många som är intresserade av denna ras. 

Ja det är ingen godkänd ras, för att den från början kommer från 3 olika linjer ( 3 olika uppfödare), så dem kan se ganska olika ut.  Skye är väger ungefär 27 kg, men det finns vissa som väger dubbelt och väldigt massiva. 

Det var faktiskt en slump att jag kom in just på Catahoula. Jag hade i 16 år en Husky som gick tyvärr bort 2010. Jag och min pojkvän hade många och långa diskussioner om vilken hund vi skulle ha. Allt från en Beagle till spansk gatuhund, det var då vi hittade en hemsida om just rasen Catahoulas. Förstod rätt snabbt att det var en väldigt krävande hund. Dem flesta hemsidorna börjar med "The Catahoula urgently needs a suitable and regular employment, otherwise he will “destroy your house” …ha ha och det är nog sant :) Men dem beskrev också rasen som en väldigt sprallig, rolig och smart hund som älskar att mysa och vill göra allt för att tillfredsställa sin ägare. Eftersom jag hade haft en Husky, som var en  väldigt självständigt hund, tyckte jag om att Cathoulas var tvärt om.  Så vi kollade upp några uppfödare. Vi bor i Berlin, men reser ofta till Sverige. Och självklart var det inga uppfödare i Berlin eller i Sverige . Men slutligen hittade vi en seriös uppfödare i Holland på gränsen till Tyskland. Mamman var importerad från USA och pappan kom från Tyskland. Och åkte dit några gånger och träffade också folk med andra Catahoulas där. Denna ras har en väldigt stark personlighet och när man träffar en Catahoula blir man helt såld :) Ja det är så vi fick Skye. Hon är jätte rolig och lär sig saker jätte snabbt. Vi har haft lite tur att hon inte, än så länge illa fall, har någon stark jaktinstinkt, men den kanske kommer senare. Det är också interesant hur hon får allt att bli ett jobb. Hon kommer verkligen in i ett arbetar-modus och är super koncentrerad. Vi övar mantrailing och ska precis prova på Treibball. Sen så rider jag, så hon får sin motion.

Socialisering med denna ras är A och O. Dem kan bli lätt associal, extremt vaktiga och aggressiva mot främmande, om  man inte socialisera dem till 100% när dem är små. Eftersom vi reser väldigt mycket och har även en affär, där ständigt folk kommer och går, så fixades den biten för oss ganska snabbt.

Här är en bra hemsida om Catahoula : http://www.ealc.info/en/working-dog-catahoula/

Säg till om ni har några mer frågor och om någon är intresserad av denna ras kan jag tipsa om några bra uppfödare här i Europa.

Anmäl
2014-06-29 21:29 #53 av: Cahira

Tack for info! Jatteintressant!

Mitt enda "mote" med catahoula ar att det var en arbetande hund auktion pa tv for nat ar sedan dar de salde arbetande vallhundar for att samla ihop pengar till de som forlorat boskapen i en storm i north och south dakota och nagra fler stallen och det var en catahoula som hette Blue dar. Sjukt vacker!

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-09-09 14:54 #54 av: Lindorm

Det här är min kille Liam. En irländsk colliemix från Friends forever.

Helt fantastisk är han!

Anmäl
2014-09-09 17:10 #55 av: Cahira

#54 Åh så fin! Kär Påminner mig lite om min tricolor bc/corgi med samma busighet i ögonen. Hjärta

Hur gammal är han? :)

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-09-12 10:11 #56 av: [FridaGenborg]

Jag har en Shetland sheepdog som heter Pussel, blir 1 år på söndag. Tanken när jag köpte honom var att jag ville ha en kompis att träna med för skojs skull, men numera har tävlingssuget kommit ikapp då han är så fruktansvärt lättlärd och arbetsvillig. Han tycker att exakt allt är roligt och ger 100 % i allt han gör. Just nu fokuserar vi på rallylydnad och ska försöka tävla för första gången i våra liv när alla hjärnceller hamnat på plats då han just nu har mycket annat att tänka på och har liiiite svårt att fokusera bland andra hundar Skämtar

Anmäl
2014-09-14 09:31 #57 av: VendelaS

Jag har en schapendoes tik som heter Vilda. Hon är 7 månader. Planerna med henne är framförallt lydnad och agility. Men vill även prova på (och kanske börja med) freestyle, olika spår och bruks. Har även planer på valpkull om några år om hon visar sig vara lämplig för det.

www.lakritsnos.com

@vendelasandell på instagram.

Anmäl
2014-09-15 00:42 #58 av: Cahira

#57 Så vacker! Jag var inne på schappe många år sedan men fick bita i det sura äpplet och inse att jag skulle aldrig klara av pälsvården med min rygg. Riktigt fina hundar. :) 

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-09-15 02:46 #59 av: HannaGeni

Min bc Geni 3 år 

Anmäl
2014-09-17 00:37 #60 av: Arashi

#59 Fin hund! många bcs värkar gilla att badaSkrattar

Anmäl
2014-10-01 15:36 #61 av: HarrietKiara

Här är min 1-årige Islänning

__________________________________________________________________

Love my Kelpie!

Anmäl
2014-10-01 15:37 #62 av: HarrietKiara

Här är min 3-årige Kelpie i unga år. :)

__________________________________________________________________

Love my Kelpie!

Anmäl
2014-10-01 15:45 #63 av: vallhund

#60

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2014-10-02 01:30 #64 av: amela87

Här är min lilla dam på 16 veckor.  Måsarps Tora.

Tanken är att vi ska tävla i lydnad och agility. Men kommer testa det mesta med henne när hon är stor nog. Vi kommer även valla.
Anmäl
2014-10-02 18:12 #65 av: Kitten86

#64
Jättesöt liten tjej!

*Medarbetare på Sheltie Ifokus*

Anmäl
2014-10-02 19:40 #66 av: LinDajSon

Min busfia, ett och ett halvt år gammal.

Anmäl
2014-10-02 19:43 #67 av: LinDajSon

Och hennes pappa, sex år

Anmäl
2014-10-02 20:40 #68 av: vallhund

#64 Nu får du sluta sötspamma, suget i valptarmen når oanade höjder, vet inte om jag står ut med fler bilder!

Skämtar

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2014-10-02 22:08 #69 av: Cahira

Jag blir så glad inombords att se så många vackra hundar! Kär Lite extra glad att se islänningen, har funderat på den rasen mer än en gång. :) 

#67 Red merle! Kär

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-10-04 23:09 #70 av: Stormvindh

Hämtade hem en liten Australian Shepherd tik för en dryg månad sedan, imorgon är hon 13 veckor och hon växer så det knakar! Storm är namnet och tanken är att vi förhoppningsvis ska kunna träna agility och även lydnad/rallylydnad, får se lite vart vi hamnar och vad vi fastnar för :) Lättlärd är hon iallafall och världens socialaste ;)

Bild från idag!

Anmäl
2014-10-05 02:42 #71 av: Cahira

Men åh vilken liten sötnos! Välkommen till forumet Storm. :) 

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-10-06 10:28 #72 av: Kitten86

#70 
Vilken sötis!

*Medarbetare på Sheltie Ifokus*

Anmäl
2014-10-06 12:18 #73 av: IngaTrnqvist

Petar in en liten bild på Brownie här, han är ju faktiskt hälften schipperke, som ju är den lilla djävulshunden *host* vallhunden ;) även om jag mest är med här för att kika på fina vallhundar och längta än mer efter en egen som jag kommer skaffa om några år :)

Anmäl
2014-10-06 13:31 #74 av: Stormvindh

#71, #72 - Jaa, visst är hon! Hon tackar så mycket :)

Anmäl
2014-10-07 00:08 #75 av: Cahira

#73 Kul att se dig och Brownie här! Kramas

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-10-07 19:59 #76 av: Paxxa

#54 Han är bedårande! Dog lite söthetsdöd första gången jag såg honom på rescuets FB-sida Oskyldig Så glad att föreningen valde att ta hit honom!

Slänger in en bild på min egen dam. Planerna var att tävla lydnad med henne men vi får se hur det går. Hon är den enda hunden jag träffat som jag ännu inte lyckas lära mer än sitt.. Hon är 10 månader. Hon trivs inte alls med att vara ensam hund här hemma, som tur är har vi en daghund men kvällar och helger blir hon ledsen. Håller på och försöker lista ut vad nästa hund ska bli. Lutar åt Finsk Lapphund just nu. Nån gång våran -15 hoppas jag på.

Anmäl
2014-10-08 13:36 #77 av: DS-aussies

Min lilla Ammo, ca 20 mån gammal ( LP1 Dirty South's Cheyenne Raindancer, uppfl lkl spår, HD: A ED:Ua , gf MH skott 1)  som jag för tillfället tävlar i lydnad och brukset, vi vallar så ofta vi kan med förhoppning att hon ska bli en av vovvarna vi ska kunna ta hjälp vi väl kommer ut på landet med egna djur. I hemmet finns även tre andra av samma ras (Aussie) men tyckte Ammo kunde få va med denna gång :)

Anmäl
2014-10-08 14:12 #78 av: Paxxa

#33 Lägg ut alla dina hundar! :D

Anmäl
2014-10-08 15:47 #79 av: Sugar Mist

#2 Kanske vore väl men en uppdateringsbild :)

-

Anmäl
2014-10-08 23:55 #80 av: Cahira

Håller med #78, visa gärna alla. : )

#79 Uppdateringar gillas! Vad stor han blivit! :)

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-10-08 23:55 #81 av: Cahira

Håller med #78, visa gärna alla. : )

#79 Uppdateringar gillas! Vad stor han blivit! :)

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-10-09 16:43 #82 av: zuzananas

Detta är min Mudi tik som kallas för Milla. Hon är 4 månader.

Tanken är att vi först och främst ska tävla Agility och Lydnad. Men vi kommer säker peta in annat också.

Det hade också varit väldigt kul att börja valla med henne. 

Anmäl
2014-10-09 16:50 #83 av: Paxxa

#82 Åh, så fin! Kär

Anmäl
2014-10-09 17:21 #84 av: zuzananas

 #82 Tack, kan bara hålla med :)

Anmäl
2014-10-09 21:54 #85 av: Riot

Här har vi Ozzy, han är fyra månader gammal och är en Långhårig Collie.
(Lite yngre på bilden) 

En otroligt bestämd och envis herre om jag får säga det själv! Skämtar

Anmäl
2014-10-09 22:24 #86 av: vallhund

#85 En riktigt modig ung herre!

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2014-10-10 03:11 #87 av: Cahira

Det känns så underbart att vi har så många unika varianter och individer här inne. Hjärta

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-10-19 11:49 #88 av: Anibaz

Smilla, australian shepherd 9 år och Arach, tervueren 8 år.
Håller på med spår, uppletande, lydnad, rally och freestyle.

Anmäl
2014-10-19 11:58 #89 av: [amazingdogs98]

Nova som är en 6 månader gammal Border Collie

Anmäl
2014-10-20 03:51 #90 av: DS-aussies


Anmäl
2014-11-05 18:12 #91 av: Sandrantolv

Min blandras Spike. han är 1 år och har Bordercollie, lapsk vallhund,
Lapphund och kelpie

Anmäl
2016-01-16 18:51 #92 av: Candy123

Detta är min lilla kelpie valp Cefeus Crocodile Dundee ll. Om man frågar honom så är hans största uppgift att tugga på kökssoffan Oskyldig

HundHUND-BLOGG (australian kelpie & golden)Glad

FörlägenInstagram @dundee_the_kelpie, @ceciliah_98 och @ciliskaninerNörd

Anmäl
2016-01-19 10:57 #93 av: russin

Skitungen har ju inte fått vara med här. Alltså förutom mina två vuxna heeler, så har jag ju även dottern till den ena - Cookie.

Stora "fötter", stora öron och ett huvud som växte mer på längden än jag trodde det skulle göra Skrattar En otroligt gosig tös, som nu är nästan 5 månader. Fortfarande störst i kullen, så vi får se vart hon stannar som vuxen..... sista bilden bredvid mamma (fast där var hon  bara 4 månader)

Anmäl
2016-01-28 18:09 #94 av: Belphi

Inte sett denna tråd tidigare men slänger in en bild på min stiliga herre! Kär

Här är Riley, min 16 månader "gamla" LH collie kille. En riktig gubbe är han, bestämd och tjurig. Tycker bäst om att vara ute och bara vara, sitta och lukta i vinden och ströva fritt. 

Tränar lydnad och hoppas att vi så småning om ska starta i åtminstone LK1 om mina nerver klarar det (och helst mer än så). Vi kör Sök och Upplet samt lite dog parkour på simpel nivå.

Anmäl
2016-01-28 18:48 #95 av: russin

#94 - underbar päls på en sobel, som annars ofta numera ser ut som fluffmonster Glad

Anmäl
2016-01-28 23:17 #96 av: Belphi

#95 Förhoppningsvis så blir den inte längre heller! Har faktiskt ingen aning om när pälsen är färdig på en hund...

Anmäl
2016-01-28 23:25 #97 av: Anibaz

#94 Finaste Collien jag någonsin sett Kär

Anmäl
2016-01-29 06:28 #98 av: LinDajSon

Hela gänget

Anmäl
2016-02-01 18:43 #99 av: viktoria91

Tibetansk terrier, 19 månader.

Anmäl
2016-02-02 13:46 #100 av: Majken!

Molars Ida, fyra månader gammal schäfer.

Anmäl
2016-02-04 16:31 #101 av: TheGothicWolf76

Athena 2,5 år... Svart/Vit... Blandras 75% Border Collie & 25% Australien Sheperd...

Troja +14 år... Svart/Vit/Brun... Korthårig... Border Collie...

Anmäl
2016-02-14 22:36 #102 av: LinDajSon

Feng, tre år om några månader.

Anmäl
2016-02-15 14:47 #103 av: Jetaime

Nyare bild på min lilla fjomp!

Sajtvärd för Australian Shepherd.ifokus!

Anmäl
2016-02-15 14:48 #104 av: Jetaime

<3

Sajtvärd för Australian Shepherd.ifokus!

Anmäl
2016-02-19 18:55 #105 av: molam

Det ät svårt att få alla tre på bild, men ibland så! ^^

Sen sa du att vi är vallhundar matte? Men drag är ju såå mycket roligare D=

Skickade för tidigt ;*
Trebilden Shaggy 4 Kazzie fyllde 13 igår och Speedy 5. Tror det eller ej, men dessa fjantar är Beardisar x3 Shaggy Föredrar Drag, men börjar "tända" på fåren, Kazzie ÄLSKAR alllt som har med får/fårhage att göra, hon är en naturbegåvning! ^^ Speedy, Han tycker inget är roligt, dock är det Kul att pussas med fåren, och äta fårskit v.v Men han börjar Tycka att lite saker är Kul, Däribland skälla på fåren utanför hagen (inte i den) och dra! ^^

~Sajtvärd på Disney ifokus och Leopardgecko ifokus~

*Medarbetare på Akvariefisk ifokus och Autism ifokus

Anmäl
2016-04-02 14:19 #106 av: emmieswords

detta är min lilla stjärna Kozagans Svipp han skall bli  fårvallare och även lydnad o Agillity

Anmäl
2016-05-07 10:22 #107 av: jenmjao

Min lilla Nemo.

Anmäl
2016-05-13 20:50 #108 av: tiger tok

Här har vi Smilla, Australien Shepherd från kennel Easy hon är underbar och har en enorm kapacitet till allt!!!

"Djur pratar, men bara de som vet hur dem ska lyssna kan höra vad dem säger!!"
Anmäl
2016-06-14 23:17 #109 av: jenmjao

Blandras tik Schäfer/labrador Rosie och min malle, Nemo. 

Anmäl
2016-06-23 19:00 #110 av: Oliviahack

Min pembroke Eila

Anmäl
2016-06-23 22:13 #111 av: Anibaz

Min nykomling Aztra som jag hämtade hem från Danmark för drygt 2 veckor sen.

Hon är en Welsh corgi cardigan på 13 månader.

Anmäl
2016-07-01 22:24 #112 av: MissanTissan

Min border collie Chip, men finns inte såvärst mycket vallinstinkt i honom :')

Hade hoppats att det skulle göra det, men tyvärr inte. Kanske nästa BC! ;)

Hälsningar, Missan och djuren! Hjärta

Sajtvärd för Border Collie iFokus

Anmäl
2016-07-01 23:24 #113 av: jenmjao

Min Vackra "Nemo" funderar på att byta namn till Neo/Nero. Han börjar bli stor pojke nu, Min lilla prins.

Anmäl
2016-07-01 23:49 #114 av: Frida B

Dobby 12 veckor :D

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och medarbetare på Agility ifokus             
(f.d MelvinMimmiLufsen)

Anmäl
2016-07-24 15:47 #115 av: emmieswords

Min älskade lilla Svipp som snart är 6 månader

Anmäl
2016-07-24 16:06 #116 av: Oliviahack

Eila 19 månader

Anmäl
2016-08-26 11:01 #117 av: Turast

Aussie och Collie :)

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.