Presentation

Medlemmarnas hundar!

2013-10-11 13:17 #0 av: Jetaime

Kan ju vara rättså kul att se vad medlemmarna här inne har för hundar! Följ gärna denna mallen och lägg till mer om ni känner att det saknas något.

Namn:
Ras:
Född:
Hälsa:
(ED/HD osv)
Mentalitet:
Tränar:
Tävlar:
Vallning:
(tex när man började och hur länge man hållt på osv).
Meriter:
Efter:
Undan:
Uppfödare:
Övrigt
:

Sajtvärd för Australian Shepherd.ifokus!

Anmäl
2013-10-11 13:23 #1 av: Jetaime

Jag kan väl börja då, om ingen annan hinner före!

Namn: Winsome Pack´s Alabama Angel "Zuki"
Ras:
Australian Shepherd
Född:
120730
Hälsa:
HD: A, ED: u.a
Mentalitet:
Ej genomfört MH-test än.
Tränar:
Lydnad, agility, spår, tricks och vallning.
Tävlar:
Än så länge bara i lydnad.
Vallning:
Vi är väldigt nya inom vallning och har endast gått nybörjarkurs, men hoppas på att vi ska komma igång lite mer med det så småning om!
Meriter: -
Efter:
HYRD.P WTCH JJ Chip DNA VP
Undan: KORAD Tillyhill´s Brownie Bell
Uppfödare: Maria Jönsson
Övrigt
: Zuki är min första egna hund som har varit efterlängtad och älskad långt innan hon fanns! Rasvalet för mig var ganska enkelt när jag väl fått upp ögonen för aussien - en allroundhund som kan användas till det mesta! Och för oss kunde det inte blivit bättre. Zuki är en otroligt glad och trevlig hund som alltid är med på allting och tycker allting är superkul! En härligt hund att jobba med, vad det än gäller!

Sajtvärd för Australian Shepherd.ifokus!

Anmäl
2013-10-11 13:32 #2 av: [Aremea]

Namn:

Krydds Boss

Ras:

Border collie

Född:

2009-09-10

Hälsa:

 HD B/C AD 0. Saknar en hörntand i överkäken.

Mentalitet:

Arbetsglad och humoristisk hund som gör vad som helst för att få samarbeta med sin förare. Charmar de flesta men ogillar barn. Skottfast.

Tränar: 

Vallning, spår, specialsök

Tävlar:

Inte alls. Skulle eg. komma ut och tävla vallning men man kommer aldrig med med mer än en hund, och då prioriterar jag de andra.

Vallning: 

Tände sent och är väl ingen naturbegåvning direkt ;) Stort intresse men låg djurkänsla och nästan inget eye. Att han var min första hund har tyvärr satt sina spår, han fick många träningsmisstag... Har fula bett i släkten, vilket han tyvärr visat i början av sin utbildning. Tack vare mycket praktiskt arbete har vi jobbat upp hans funktionalitet, så han klarar idag de flesta uppgifter på en stordrift såsom att söka av beten, hämta på upp till 500 meter, driva djur både i stor och liten flock, hålla djur vid hantering, dela, singla och sortera. Vallar även lamm. Funkar bra att använda som utställarhund när jag tränar de andra.


Meriter:

Godkänd vallhund, certifierad specialsökshund

Efter:

Gränsvallarens Zolo P

Undan:

Krydds Yerba

Uppfödare:

Ewa Wehle, Krydds kennel.

Övrigt:

Min första hund som jag köpte som valp. En fantastisk hund att arbeta med, alltid lika tjänstvillig och positiv. Mycket bra med valpar och unghundar. Okomplicerad!

Arbetande border collies inom vallning och specialsök.

Sajtvärd på vallhundar.ifokus.se

Anmäl
2013-10-11 13:49 #3 av: [Aremea]

Namn: Kärstas Fridolf
Ras: 
Border Collie
Född: 
111002
Hälsa:
 HD: A, ögonlysning ua
Mentalitet:
Cool men ambitiös hund som älskar alla men föredrar matte. Mycket god on-offknapp och Skottfast.
Tränar: 
Spår, specialsök och vallning.
Tävlar: 
Vallning. 
Vallning: 
Fridolf är den tredje hunden jag har utbildat i fårhagen, men den första som jag tränat upp helt själv enligt egen utbildningstrappa. Han visade redan vid 16 veckor att det var nått alldeles extra, och nu vid två års ålder får jag ständigt påminna mig att utmana honom, istället för att bara njuta när han jobbar;) Han jobbar utan problem på allt från oinvallade getter i oländig terräng till flockar på över 200 tunga tackor och det är aldrig någon tvekan för att sätta honom i helt nya situationer - han sköter sig alltid, tar instruktioner när det behövs och jobbar självständigt när det behövs. Mycket god djurkänsla, rena rörelser, bra egen balans i fråndrivningen och mycket fina flankeringar. Lydig och öppen i skallen trots den starka djurkänslan. Domarkommentar på VP var "Behaglig hund. Bra samarbete. Dynamisk!". 
Meriter:
Godkänd vallhund, startad Ik2, anmäld till landslagskval (Nordisk Nursery)
Efter: Whimsey
Undan: Kärstas Roia
Uppfödare: Ann-Charlotte Lindhe
Övrigt
: Fridolf är en extremt signalkänslig kille som har en helt annan humor än de andra grabbarna i familjen, han tar sig själv på stort allvar. Han älskar att sitta i knät med tassarna på mattes axlar, och pannan mot min panna. Bra föremålsintresse, en hel del leklust och samarbetsvilja och mycket läraktig.

Arbetande border collies inom vallning och specialsök.

Sajtvärd på vallhundar.ifokus.se

Anmäl
2013-10-11 13:59 #4 av: [Aremea]

Namn: Kärstas Frodo
Ras: 
Border Collie
Född: 
111002
Hälsa:
 HD: A, ögonlysning ua
Mentalitet:
 Självständig men mattekär humorist med en aldrig sinande energi. Skottfast.
Tränar: 
Spår, specialsök och vallning.
Tävlar:
Inte än
Vallning:
En otroligt stark driving dog med god djurkänsla och bra rörelser. Pga bristande grundträning och dåliga erfarenheter fortfarande något högt i stress, men mycket öppen i huvudet och väldigt stort mod. Inga djur blir tunga när Frodo kommer, men han klarar av att anpassa sig även till små lamm. Ju längre vi kommer i utbildningen, desto mer samarbetsvilja växer fram, och jag ser att han själv blir stolt när han klarar av att lösa uppgifterna han får. Inga låsningar och mycket lydig.
Meriter: -

Efter: Whimsey
Undan: Kärstas Roia
Uppfödare: Ann-Charlotte Lindhe
Övrigt
: Frodo är kullbror till Fridolf, det var mellan dem valet stod när jag skulle köpa valp. Frodo flyttade till ett annat hem, men kom till mig som ettåring. Pga hans mycket höga energi och bristande grundträning saknade han helt offknapp, vilket ledde till att han var rejält jobbig och ökänd som "damphunden". En mycket erfaren vallhundstränare som hade honom på träning har själv sagt att hunden är oträningsbar och knäpp. Eftersom han var stressad och oscialiserad var det svårt att hitta ett fast hem, så han var i många olika provhem innan jag gav med mig och köpte honom. Nu har han bott hos mig i ett knappt år, och är en helt annan hund. Tänk vad lite positiv träning, uppmärksamhet och genomtänkt grundträning kan göra!

Arbetande border collies inom vallning och specialsök.

Sajtvärd på vallhundar.ifokus.se

Anmäl
2013-10-11 20:30 #5 av: LinDajSon

Namn: Black Zone's Hiawatha of Iroquois
Ras:
Australian Shepherd
Född:
2008.12.22
Hälsa:
  HD A/ED 0, ögonlyst UA
Mentalitet:
Genomfört MH, KORAD
Tränar:
Vallning, rallylydnad, spår/viltspår (HAR tränat rapport, agility, lydnad)
Tävlar:
Vallning (får, nöt, anka i ASCAs tävlingsformat), rallylydnad
Vallning:
Min första vallhund. Han gör allt jag ber honom om. Jobbar med lätthet på avstånd, är lättränad och artig mot djuren, anpassar sig efter situationen och djurslaget. Kunde inte fått en bättre läromästare, tyvärr har jag nog inte varit en så tacksam elev... jag har begått tusen misstag med den här hunden. Men duktig är han.
Meriter: KORAD, STDsd
Efter: WTCH SLCH SEUCH Crofter Holding's Sueno Con Ovejas
Undan:
LP1 Windsors Beautiful Girl
Uppfödare:
Isabelle Lundstedt
Övrigt
: Otroligt lättsam hund. Hänger med på allt. Mattekär, lekgalen, godistokig... mycket bra av- och påknapp. Har en dotter till honom, fem månader i dagsläget och blivande vallhund hon också.

Anmäl
2013-10-11 20:37 #6 av: Jetaime

#5 Har sagt det (åtminstone tänkt det) hur många gånger som helst att  han är verkligen huuuur snygg som helst! Blev glad när jag fick aussie-tidningen idag och såg honom på framsidan ;)

Sajtvärd för Australian Shepherd.ifokus!

Anmäl
2013-10-11 20:51 #7 av: LinDajSon

#6 Haha ja han är rätt tjusig att titta på. :)

Anmäl
2013-10-12 12:38 #8 av: russin

Namn:  "Mini" Tanspots Michelangelo Mi-Michellino
Ras: Lancashire heeler
Född: december 2010
Hälsa: patella ua, PLL fri, CEA bärare
Mentalitet:
Tuff, orädd, totalt oberörd av skott, ljud, olika typer av underlag, olika miljöer osv. Kvick och med snabb reaktionsförmåga. Terrierlik med lust att bli råttfångare. Människorälskare. Även gjort ett BPH som blev precis som jag förväntat mig.
Tränar: Inget seriöst. Är mest nöjd över att få vara med överallt, men har lite dåligt tålamod med träning. Lättlärd med trix mm, men har inte riktigt mental ork för att vilja mer än så. Är trots sin litenhet den som är spanaren när vi går långpromenader med stor hundgäng och är alltid förtruppen och håller koll - oavsett om det är en halvmeter snö i vägenSkrattar. Rätt självständig i vissa lägen och behöver en "tumme i ögat"
Tävlar: nope
Vallning:
....
Meriter:
enbart VG och excellent från utställning
Efter:
Undan:
Uppfödare:
Maria Winbertg
Övrigt: En liten pärla i miniförpackning. 23,5 cm hög och 5 kg tung

Min lapdog


Anmäl
2013-10-12 12:47 #9 av: russin

Namn: "Polly" Tanspots Pik Koenigs Polly Pik Bube
Ras: Lancashire heeler
Född: oktober 2011
Hälsa: patella ua, PLL och CEA clear pga fria föräldrar
Mentalitet: Pigg, vill massor, förig, otroligt smart, och en hel del nerver. Orädd för ljud, underlag, miljöer mm, men osäker på hundar. En hund som vill jobba mycket och egentligen mer än jag vill, men samtidigt anpassningsbar. Oerhört lekfull och föremålsmotiverad. En hund som håller sig nära. En otroligt rolig hund, men som även kräver en del för att få utlopp för sin energi och mentala förmåga och en suverän sängvärmareGlad mattegris. Kroppsvallare uti klospetsarna
Tränar: Matte tränar aldrig för tävling, så mest vardagslydnad, trix, skogsagility, lite viltspår och föremålssök. Älskar att få använda näsan och  att få använda sin kropp till balans och höjdövningar.
Tävlar: nope
Vallning: ...
Meriter: CK, CERT, BIR från utställning
Efter:
Undan:
Uppfödare:
Maria Winberg
Övrigt:  28 cm hög och 8 kg tung och balanssinne och smidighet som en panter


Anmäl
2015-04-02 03:11 #10 av: Sugar Mist

Putt!

-

Anmäl
2015-04-03 00:44 #11 av: Cahira

Namn: Apache grävlingräv
Ras:
Blandras 
Född: 26 december 2011
Hälsa: (ED/HD osv) Patella luxation, borrelia.
Mentalitet:
Rädslor, viss stress men överlag lugn och otroligt snäll. Mycket will to please och envis när han vill. Mjuk, snabb, lugn är väl de tre ord som först kommer till tanken när jag försöker komma på tre objektiv om honom. Trots rädslor och viss stress så är han lugn 90% av vardagen. Funkar inte med barn.
Tränar: Freestyle, dog parkour, apportering, nosarbete, tricks, och lite this and that för variering och utmaning. 
Tävlar: Tänkte tävla i freestyle men efter knäproblemen visade sig så kändes det snällare mot honom i längden om han bara får vara en hobbyhund.
Vallning: (tex när man började och hur länge man hållt på osv). Vallning var planerat av korna redan innan jag flyttade hit och Mike tyckte det var en superbra idé att adoptera en vallhund, men glömde berätta att han brukar bara ropa så kommer dom på inkallning och korna jagar iväg coyotes regelbundet så stackars Apache på rymmen blev skrämd när han var nyinflyttad. 
Meriter:
Saknas/inga
Efter: Corgi (de sa pembroke men han ser mer ut som en cardigan.)
Undan: Border collie
Uppfödare: Okänd
Övrigt: Rescue, adopterades december 2012. Stackarn hade blivit illa misshandlad och var minst sagt ett nervvrak med noll förtroende för människor. Men han är som en helt ny hund nu som treåring än han var som ettåring. Alla rescues kastreras så han är kastrat. Han bor med tre andra hundar men han är den enda som jag tränar aktivt med. Jag var medveten om borrelian när jag adopterade honom men lovade honom ett fint hem för resten av hans liv; hur många år det än må vara. Ångrar det inte för fem öre - han passar mig som handen i handsken och jag känner mig lyckligt lottad som har en sån underbar hund. 

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2015-04-03 05:30 #12 av: Sugar Mist

#11 PookiHjärta

-

Anmäl
2015-04-05 01:29 #13 av: Cahira

#12 Ja min pooki bear. Hjärta

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2015-04-05 22:48 #14 av: enbartmalin

Namn:  Paxton (Jomgarden's Qino)
Ras:  Berger des pyrénées à face rase
Född:
2012 11 09
Hälsa: HD grad A, ED ua
Mentalitet: Ej gjort MH test
Tränar:  Agility, Flyball och jagar
Tävlar:
Agility
Vallning: Nej, krockar med jakten
Meriter:
Utställd med 2 execllent och vunnit sin klass 2 gånger
Efter:
Azur Bleu De La Rosselle
Undan: 
Firefly Chuken Sakura No Kuni
Uppfödare:
Mari Jomgart
Övrigt: Paxton är allt jag önskat, han älskar att arbeta och älskar att göra matte glad. Matte är bäst och därför kan han också gå lös var som helst, både mitt ute på landet och i skogen som i centrala stockholm, aldrig några problem.
Han ogillar nya människor, men dom han lärt känna älskar han fullt ut och sparar inte på sin kärlek.
Jag ville ha en hund till Agility som jag hållit på med till och från i snart 20 år men jag ville också ha en jakt hund. En svår kombination och jag gick igenom många raser, till sist fick jag ge mig och inse att agilityn var viktigare än jakten och valde istället därefter.
Dock har Pax visat sig vara en utmärkt jakthund!
Jag fick verkligen allt, han är helt enkelt bäst!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.