Övrigt och OT

Hundrelaterade sajter (även andra djur)

2009-09-03 09:51 #0 av: Cerrolyn

I denna artikel (alla sajter är på plats) kommer det att finnas en kort text om de hund- och ev. djur-sajter som finns på ifokus.

brukshundraser.jpg

Har du en bruksras eller har haft eller ska skaffa eller bara är intresserad. Kom då till brukshundraser.ifokus. Där diskuterar vi allt som har med bruksraserna att göra som avel, tester, prov, tävlingar och uppfostran.
Du kan också läsa rasernas rasstandad och prata med andra som har din ras eller den du är intresserad av och på så sätt få en bra inblick i hur rasen är innan du eventuellt köper en valp.

Sajtvärd: Cerrolyn

blandrashundar.jpg

Denna sida är till för dig som har blandras, renrasig utan stamtavla eller för dig som helt enkelt är intresserad av blandraser. Givetvis är även du som har renrasig hund med stamtavla också välkommen som medlem.

På denna sajt (blandrashundar.ifokus) kan vi utbyta erfarenheter, hjälpa varandra med eventuella hundproblem, diskutera i princip allt som har med hundar att göra och då främst blandraser.

Sajtvärd: AnneN

spetsar.jpg

Är spetsar och raser av urhundstyp något som intresserar dig? I så fall får du inte missa Spetsar & urhundar iFokus!

Tanken med sajten är att försöka skapa en mötesplats för oss som har ett intresse för och en kärlek till dessa hundar. Här diskuterar vi allt från genetik och avel till beteende och olika aktiviteter och vi delar med oss av erfarenheter, tankar och vackra bilder. Givetvis behöver du inte äga en hund som tillhör raserna för att vara medlem, det räcker med ett intresse för spetsar och urhundar!

Välkommen in!

Sajtvärd: Eros

bichon.jpg

Inom bichonraserna/bichonsläktet finns det sammanlagt 6 raser:
Bichon Havanais, Bichon Frisé, Bichon Bolognese, Coton de Tuléar, Löwchen och Malteser. Alla 6 raser påminner till utseendet om varandra, och är i ungefär samma storlek.

Bichon iFokus diskuterar vi allt som har att göra med dessa trevliga sällskapshundar, allt från pälsfrågor till foderfrågor.
På sajten kan vi tillsammans dela med oss och ta del av varandras erfarenheter.
Alla är givetvis välkomna till Bichon ifokus, man behöver inte vara ägare till någon utav Bichon raserna utan här räcker det kort och gott att man tycker om rasen och intresserar sig för den.

Sajtvärd: LinaK

djurannonser.jpg

Vill du sälja ett djur eller tillbehör, eller vill du köpa något. Kom då in till oss på djurannonser ifokus för att se om du kan finna något. Men glöm inte att läsa annonsreglerna innan du lägger ut en annons.

Sajtvärd: Imasy

vallhundar.jpg

Hit är alla med vallhundar välkomna vare sig du vallar med din hund eller om du aktiverar din hund på annat vis. Här ska du kunna hitta svar på dina frågor eller hjälpa någon annan.
Tanken är att den här sajten ska verka som ett uppslagsverk både för dig som är total nybörjare inom vallhundar och dig som haft vallhund i flera år.
Saknar du något här på sajten så får du säga till och har du något att tillföra så är du varmt välkommen att skriva en artikel.
Jag som är sajtägare heter Harriet Holstein och väntar på min första Kelpie. Jag har sedan tidigare en Curly coated retrievertik född maj -03 men nu ska jag till SM i både bruks och lydnad.

Sajtvärd: HarrietKiara

retriever.jpg

Här sätter vi fokus på Retrieverraserna.
Vi delar kunskap, glädje och sorg med varandra, samt tränings-, tävlings- och utställningstips och resultat.

Känner du att du har något att tillföra sajten
så är du välkommen att skriva artiklar och dela med dig av
din kunskap.

Sajtvärd: TinaH

sheltie.jpg

Vi önskar er hjärtligt välkomna till sajten med fokus på Shetland sheepdogen som även kallas för sheltie. Här hittar ni en massa bra information och vi hoppas att ni känner er välkomna att delta i våra diskussioner samt dela med er av er kunskap åt oss. Dessutom är detta en plats där ni får stöd samt någon att dela glädje och sorg med.

Sajtvärd: Medde

b_djurhem.jpg

Alla är välkommen hit till Djurhem iFokus, vare sig de som behöver omplacera ett djur eller som vill hjälpa djuren och djurhemmen. Här i Djurhem iFokus vill jag att vi samarbetar och hjälper varann för att kunna hjälpa och rädda djurs liv.

Även kunna dela med djur fakta & informationer om djur, skötselråd, mm. Och kunna dela med sig djur historier & händelser som man har fått varit med om.

Sajtvärd: ParaKiss

djurtransport.jpg

Vad är Djurtransport.ifokus?
Djurtransport är en sajt som är tänkt att fungera som ett nätverk där privatpersoner erbjuder hjälp med att transportera djur runt om i Sverige men även utomlands och där personer kan be om hjälp att få sina djur transporterade.

Sajtvärd: Sockerrattan

hundar.jpg

Välkommen till hundar ifokus familjen.

På denna sida ska vi ventilera allt om hundar. Vi kan lägga ut både texter och bilder i forumet. Har ni någon intressant eller rolig länk så lägger vi in det också.
Hoppas det blir ett givande och tagande i många,korta och långa diskussioner.

Sajtvärd: KerstinP

jackrussellterrier.jpg

Välkommen till Jack Russell Terriers egna sajt!

Det här är sajten där stolta och lyckliga ägare, uppfödare/utställare av hundrasen Jack Russell Terrier kan samlas och dela med sig av sina kunskaper och idéer.

Sajten finns även till för dig som inte är ägare av rasen, men ändå är intresserad. Jack Russell Terrier är en allsidig hund som främst används i jakt av grävling och annan grytjakt.

Många har upptäckt att den är en underbar agility-hund, där den används för sin snabbhet och livlighet. Om man ska ha den enbart som sällskapshund måste man aktivera den oftare, annars hittar den på egna hyss.

Sajtvärd Angelica75

kennel.jpg

Välkommen till sajten för dig som har kennel!

Tanken med detta forum är att vi som har kennel ska kunna diskutera alla möjliga saker som har med hunduppfödning att göra med andra som också vigt sitt liv åt detta.

Man kan ha hund av många olika orsaker och också föda upp hundar på olika sätt och med olika syfte. Min önskan och förhoppning är att vi här försöker se likheterna istället för olikheterna. På så vis kan vi sprida våra egna kunskaper och också få lära oss nytt av andra. Och inte minst diskutera och ha trevligt tillsammans med andra som har samma stora intresse för hundar och hunduppfödning!

Sajtvärd: Katti

ledarhund.jpg

Välkommen till Ledarhund iFokus

Hit är alla hundvänner välkomna som har eller inte har ledarhund.
Syftet med sajten är att sprida kunskap om hur det är att ha ledarhund.
Jag har själv en svart labrador sen februari -06. Cedric var då 2 år.
För mej som gravt sysnskadad har Cedric bla. gjort det möjligt att själv komma ut i naturen.

Sajtvärd: MatsLundstrom

barf2.jpg

Välkommen till Barf iFokus

Sidan för oss som vill ge våra djur det där lilla extra!
Med förhoppningar om att vi, gamla som nya, skall kunna mötas i trevliga och framför allt lärande diskussioner, för detta med Barf är kanske inte så lätt i början. Jag vill välkomna alla till en trevlig och öppen sajt där ingen fråga är för dum!

Sajtvärd: MaalinF

 

MVH Cerrolyn
Sajtägare på Tävlingshundar

Medarbetare på: Hoya, Retriever, Vallhundar
Min hemsida: Ceasars Vänner

Anmäl
2009-09-03 18:20 #1 av: Futurity

Ska gå och kika in lite på alla sidor sedan. Men nu väntar matteboken!

Ps. Fixade länken på första bilden åt dig cerrolyn.

Anmäl
2009-09-03 19:25 #2 av: HarrietKiara

Tack Carro! Kul att ha alla sidor samlade. Glad

__________________________________________________________________

Love my Kelpie!

Anmäl
2009-09-03 21:06 #3 av: Cerrolyn

#2

Tycker jag me, så nu får vi hjälpas åt att hålla reda på nya hund sajter.

MVH Cerrolyn
Sajtägare på Tävlingshundar

Medarbetare på: Hoya, Retriever, Vallhundar
Min hemsida: Ceasars Vänner

Anmäl
2009-09-08 00:14 #4 av: BrightGloria

Toppen!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.