Presentation

En närmare presentation av Aremea

2010-02-01 20:16 #0 av: HarrietKiara

Vem är jag och varför är jag här?

Namn

Minou Green

Ålder

25

Hur bor du?

Hyr hus på landet med stor trädgård och kanonfin utsikt. Här bor jag med mina två BCpojkar, Sam och Boss, tre katter och sju tamråttor. På familjegården ett par km bort står mina fyra hästar, samt åtta finullsfår.

Vad har du för hund/ar?

Hedene Rose Sam, *99. Har höftproblem så är numera pensionerad från krävande aktiviteter utöver promenader.

Bild på Sam

Krydds Boss, *09. Min lilla bebis och blivande stjärna. Hoppas på att gå långt med honom inom vallning, samt testa på nästan allt annat;)

Bild på Boss

Hur började ditt hundintresse?

Är uppväxt på gård med djur, och har alltid haft hund i familjen(Tibetansk Terrier och Västgötaspets). När jag flyttade hemmifrån så var det självklart för mig att ha en egen hund. Att det blev en BC var ingen tillfällighet, deras intelligens och arbetslust är oslagbar!

Vilka hundsporter håller du på med och/eller skulle du vilja hålla på med?

Är inte någon tävlingsmänniska, men älskar att träna med djuren. Boss siktar jag på att träna både vallning, specialsök, agility, spår, lydnad och annat skoj med. Självklart med huvudfokus på vallningen, där jag även hoppas på att komma iväg och tävla.

Vad har du för hunderfarenheter?

Som sagt, uppväxt med hund. Är yrkesverksam som klickertränare och har hållit några kurser även för hundfolk (är huvudsakligen inriktad på häst annars). Däremot är jag nybörjare inom hundsporten.

Hur ser framtiden ut?

Bossen ska snart börja träffa fåren, sen är det intensivt arbete med honom en period... Sams tid i livet är tyvärr på upphällningen, så han får bara njuta av lite shejping och mycket gos. Jag kommer se till att alltid ha ett par BCs hemma, så efter honom blir det nog en unghund till.

Vad är speciellt just med dig?

Jag är djupt faschinerad av inlärningspsykologi, neuropsykologi och pedagogik. Har låååång erfarenhet av att träna hästar mha positiv förstärkning, och jag märker att det ger mig många fördelar även inom hund. Kort sagt så vågar jag testa nya metoder, "nya vägar till Rom", alla med positiv förstärkning som ledstjärna.

__________________________________________________________________

Love my Kelpie!

Anmäl
2010-02-01 20:18 #1 av: HarrietKiara

Mycket intressant läsning. Här ser vi hur mycket kunskaper som finns här på sajten. Glad

__________________________________________________________________

Love my Kelpie!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.