2010-03-22 19:48 #0 av: HarrietKiara

Vem är jag och varför är jag här?

Namn? Amanda

Ålder? 15 år är jag, tralalalalaa Cool

Hur bor du? I sthlm, men inte mitt i smeten om jag säger så. Här ute finns det mycket grönt & inte långt till skog.

Vad har du för hund/ar? Måste varna er; dessa är ej vallhundar! Förklaring varför jag skriver detta kommer senare. Men nu:
För det första har vi 11 åriga tiken Ella, som är blandad mellan labbe och bayerskviltspårhund. Och vår andra är hane på snart 6 år som heter Bosco, han är blandad mellan jämthund och alaskan husky! Flört

Hur började ditt hundintresse? Ja, du från första början var det bara katt. Men sedan när jag ungefär var 5 så vistades jag runt hundar 24/7 (det var ej våra egna då). Sedan dess har det bara växt och växt, och här är jag idag, som 15 åring och med hund som passion!

Vilka hundsporter håller du på med och/eller skulle du vilja hålla på med? Apportering, lydnad. Detta är mer hobby, tävlar ej i det. Skulle vilja hålla på med vallning och mycket bruks. Samt eftersök & spår. Kanske pröva på freestyle! :)

Vad har du för hunderfarenheter? Jag lär mig grymt mycket för varje dag och jag har lärt mig grymt mycket. Bosco kom som omplacering till oss när han var 3, då jag var mindre. Och han var lite knasig i huvudet då. Man kan säga att jag fick honom på fötter, av ren beslutsamhet. Han drog han aldrig omkull mig (och nu snackar vi bjässe), eller morrade åt andra hundar när jag höll honom.
Nej, fan heller att du tramsar! - Den attityden hade jag som 12 åring, och jag besgrade den envisa (vackra) hunden. Hehe, Ella är helt unik på sitt sätt, men hon är ju ett riktigt charmtroll, älskar att kramas, men är lite för fjollig ibland. Vill vara en liten knähund. Men jag har lärt mig grymt mycket av henne också, mer psykiskt då.Tungan ute
Och så har jag ibland hand om en Irländsk varghund!

Hur ser framtiden ut? God! Nej men, haha. Jag ska söka in på jorbrukslinjen i ett Naturbruksgymnasium, och förhoppningsvis bli djurskötare inom lantbruk. Ska väl specialisera mig på får eller köttkor. Kanske båda. Så jag blir väl enn bonde här då!
Och inom hundfronten så har jag tänkt skaffa Aussie, dock inte working linjer. Utan mer allround/bruks fastän jag vill pröva på att valla. Men en Aussie är ju ändå i grund och botten en vallhund, fast inte lika präglad vallare som BC (om vi bortser från "working Aussies" då). En Allround Aussie blir det för mig!

Vad är speciellt med just dig? Jag skriver en bok, jag har en skönhetsprick över läppen och hund är min passion (-> ja, oj, det var ju så speciellt! hahaha).