Presentation

En närmare presentation av IsabelleA

2010-03-28 11:52 #0 av: HarrietKiara

Vem är jag och varför är jag här?

Namn
Isabelle

Ålder?
Fyller 18 år i December

Hur bor du?
I en villa i Tumba hos mina morföräldrar på helgerna. På veckodagarna bor jag på Naturbruksskolan Säby Holm på deras internat. Där bor jag med hunden i ett enkelrum med alla mina kompisar och deras hundar i samma hus. Hur mysigt som helst! Agilitybanan ligger 3 minuter från huset och den uppvärmda belysta träningshallen ligger 5 minuter från mitt rum. Får har vi också på skolan!

Vad har du för hund/ar?
Jag har en Border Collie hane på ett år. Han heter Ben och kommer från Valldrevets kennel i Gnesta och föddes den 24:e December 2008.

Hur började ditt hundintresse?
Jag har sedan jag kan minnas varit intresserad av hundar och hundträning och redan förra året kom min första egna hund. Så jag är ännu lite grön innom ämnet :) Jag har alltid varit intresserad av djur och jag har haft det mesta. Jag har alltid tyckt att hundar varit ett fantastiskt djur och eftersom att jag är intresserad av Etologi (läran om djurs beteende) och träningsmetoder så fick det bli en Border Collie som jag tränar väldigt mycket med! :)

Vilka hundsporter håller du på med och/eller skulle du vilja hålla på med?
Vi håller på med Lydnad, Agility, Freestyle, spår och upplet. Vi har även vallat och ska börja mer med det i höst. Jag skulle vilja prova på Treibball och rallylydnad.

Vad har du för hunderfarenheter?
Sedan jag var liten har jag endast passat hundar, jag gick även ut med en hund på luchrasten i två år och jag har passat grannens hund ungefär varje helg. Nu sedan jag flyttade till mormor och morfar har jag haft hund det senaste året och det har varit den bästa tiden i mitt liv kan jag säga! Är otroligt glad över min lilla prins.

Hur ser framtiden ut?
Jag ska till att börja med gå ut gymnasiet där jag endast får ha med mig en hund. Om 2-3 år blir det antagligen en till hund. Rasvalet pendlar mellan Kelpie, Border Collie och schäfer. Sedan blir det att utbilda sig till hundinstruktör hos Canis eller IMMI sammtidigt som jag utbildar mig innom tullverket för att sedan bli hundförare innom tullen. (Jag vet, jag har rätt höga mål ...) Efter det blir det till att starta eget och flytta ut på landet med får och hästar.

Vad är speciellt just med dig?
Jag är trilling :) Om nu det är så speciellt, haha.

__________________________________________________________________

Love my Kelpie!

Anmäl
2010-03-28 11:53 #1 av: HarrietKiara

Kul att veta lite mer om dig med. Vi har många medlemmar som är lite yngre. Det är kul. Glad

__________________________________________________________________

Love my Kelpie!

Anmäl
2010-03-28 16:27 #2 av: Futurity

Fin presentation! :)

#1 Ja, det verkar som det! ;)

Anmäl
2010-03-29 00:39 #3 av: [IsabelleA]

Ja det verkar vara några unga medlemmar här :)
Tack tack! :D

Anmäl
2010-03-31 23:34 #4 av: monsterblom

va roligt att du vill ha får och hästar. visste inte att du var intresserad av hästar. trodde det var hundar för hela slanten ;)

Anmäl
2010-04-03 15:28 #5 av: [IsabelleA]

#4 Jag har alltid gillat hästar, dock har jag aldrig ridit. Men i sommar ska jag ta lektioner av en kompis för jag vill verkligen ha häst. Det är nog inte försent att börja rida nu inte! :)
Så när man ändå bor på en gård med får, så kan man ju alltid ha häst! :)

Anmäl
2010-04-03 21:32 #6 av: monsterblom

#5 sant så sant att det aldrig är försent :)

Anmäl
2010-04-10 19:32 #7 av: Tokryck

Vilken lyx på skolan. Härligt!

Anmäl
2010-04-18 15:50 #8 av: [IsabelleA]

#7 Ja, vi har det väldigt bra där. Så otroligt skönt att alla i mitt umgänge har hund också. Det blir en himmla massa hundsnack och många långa promenader och träningspass.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.